Путін прилетів у Китай з таємничими чорними валізами (ВІДЕО)

Російська пропаганда стверджує, що Путін прилетів в Китай з пристроєм, де зберігаються коди для запуску ядерної зброї РФ.

Російський диктатор Володимир Путін прилетів у Китай. Під час першої зустрічі Путіна з лідером КНР Сі Цзіньпіном камери зафіксували не лише обох лідерів, але й чоловіків, що несли дві чорні валізи.

Володимир Путін здійснив візит до Пекіну, який має підкреслити тісні відносини між двома державами. Російського диктатора в Китаї супроводжують міністр оборони Андрій Бєлоусов, секретар Радбезу РФ Сергій Шойгу, міністр закордонних справ Сергій Лавров і голова центробанку Ельвіра Набіулліна.

Під час зустрічі лідерів Китаю та Росії супроводжували не лише політики. Як показали камери, під час привітання перед китайською Великою народною залою, за політиками йшли двоє чоловіків, кожен з яких тримав у руці чорну валізу.

Короткий запис в X знятий пропагандистськими ресурсами РФ показує цих чоловіків з підписом, що це нібито "ядерні валізи".

Крім того, під час свого минулого візиту до Китаю у жовтні 2023 року камери також зафіксували двох чоловіків у формі ВМС РФ, які несли чорні валізи. Тоді кремлівської медіа писали, що "є валізи, без яких поїздка Путіна не обійдеться", натякаючи, що це можуть бути "ядерні валізи", якими російський диктатор надсилає сигнал Заходу.

"Ядерна валіза" - це пристрій, де зберігаються коди, що приводять в дію ядерний арсенал РФ. Вони завжди перебувають поблизу вищого політичного або військового керівництва Росії. "Ядерна валіза" також має назву "чегет" за назвою гори на Кавказі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сі Цзіньпін привітав Путіна на зустрічі в Китаї.

Також "Коментарі" писали, що російський диктатор Путін прокоментував "мирний план", який пропонує Китай на чолі з Сі Цзіньпінем.