Путін прорахувався, погрожуючи сусідній країні: Politico пояснило, чому все пішло не так

Якщо Росія хоче залякати Фінляндію, розмістивши війська на кордоні

Російський президент Володимир Путін недавно вкотре сказав, що розмістить війська поруч з фінським кордоном, протяжність якого більше 1300 кілометрів. Таке чергове залякування вийшло безуспішним, бо в РФ бракує солдатів.

Видання Politico інформує, що наслідки проблеми постійного залякування інших в тому, що на це потрібно значні ресурси. Коли РФ хоче налякати Фінляндію, тим, що буде мститись за вступ до Альянсу, розмістивши війська на кордоні, то їх потрібно мати в наявності багато, але їх нема.

"У росіян не буде ресурсів для створення інфраструктури, виробництва нового важкого озброєння і залучення значної кількості військ до нашого кордону до 2030 року", - розповів колишній генерал-майор Пекка Товері, ексначальник фінської військової розвідки.

Як він продовжив, в подібних операціях вимагаються навички проведення "операцій у болотисто-лісистій місцевості", бо більшість прикордонних територій Фінляндії - є суцільною дикою місцевістю, що не підходить для проведення сучасного механізованого бою. При цьому, сучасні бійці РФ не мають подібного досвіду.

До того ж в Кремлі вже перевели власні підрозділи, що розміщались неподалік фінського кордону, в Україну.

"138-а окрема гвардійська мотострілецька бригада, як і раніше, перебуває в Кам'янці, приблизно за 50 кілометрів від фінського кордону", - продовжив Товері. "Але гарнізон досить порожній, боєздатних військ немає, тому що всі вони перебувають на Україні. А всі п'ять прилеглих бригад були наполовину укомплектовані ще до війни".

Тому Путін, висловлюючи погрози, переоцінює можливості власної армії.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у британській розвідці розповіли, як Путін дякує бізнесменам, які підтримали війну