Головна Новини Світ Росія Путін розширив перелік випадків, коли Росія може застосувати ядерну зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін розширив перелік випадків, коли Росія може застосувати ядерну зброю

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, який дозволяє використовувати ядерну ракету навіть у відповідь на без'ядерну зброю

2 червня 2020, 17:53 comments1802
Поділіться публікацією:

Лідер Російської Федерації Володимир Путін видав указ, в якому вказав призначення ядерного потенціалу країн,  не ставши обмежувати його використання тільки в разі ядерної зовнішньої атаки. Про це повідомляється на урядовому порталі Кремля.

Путін розширив перелік випадків, коли Росія може застосувати ядерну зброю

Так, Росія має право застосувати ядерну зброю у відповідь на атаку на її об'єкти інфраструктури, або коли під загрозу буде поставлено саме існування держави.

При цьому ядерний потенціал можна використовувати навіть у випадку напад на РФ із застосуванням без'ядерного зброї масового ураження, а також звичайної зброї.

Рішення про застосування ядерної зброї приймається виключно президентом Росії.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент США Дональд Трамп, проводячи демонстративні випробування ядерних комплексів, на думку політологів, сильно ризикує.

Наприклад, політолог-міжнародник Георгій Кухалейшвілі вважає, що дії адміністрації Трампа можуть поставити хрест на Договорі про всеосяжну заборону ядерних випробувань 1996 року.

"Крім підриву позицій у переговорному процесі з Іраном і КНДР ядерні випробування ні до чого не приведуть. США не зможуть переконати Іран погодитися відмовитися від збагачення урану і розробки балістичних ракет, впевнений Георгій Кухайлешвілі. У минулому році Тегеран відновив ядерну програму в знак протесту проти американських санкцій. Також в 2019-му режим аятолл прийняв рішення збільшити обсяги виробництва збагаченого урану. Іранська влада вимагають від США не тільки скасування санкцій та повернення до дотримання умов ядерної угоди, але і виплати багатомільярдної компенсації".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини