Путін вибрав неочікуване місце для наступної ескалації: хоче дошкулити всім

Кремлівський диктатор Володимир Путін визначився із місцем наступної ескалації, вважає політолог Віктор Таран

Багато фахівців сходяться на думці, що кремлівський диктатор Володимир Путін у найближчі місяці спробує в черговий раз "підняти ставки," розпочавши чергову ескалацію. На думку експертів, він це буде робити напередодні виборчої кампанії в США для того аби послабити Сполучені Штати та підняти свої ставки на переговорах по перерозподілу світових сфер впливу. При цьому, частина експертів вважає, що РФ може атакувати Латвію, оскільки це, нібито, найлегша ціль, а НАТО нічого не встигне зробити.

Втім, політолог та військовий Віктор Таран не вірить в такий сценарій, за його словами, росіяни не створюють на цьому напрямку ударних груп. Навпаки - вони зменшують військову присутність на цих напрямках. Так 80% військових частин, які булу з кордонах з Фінляндією (а це поруч з Латвією) перекинули в Україну.

"Якщо планувати там ескалацію - для чого зменшувати військову присутність? Тоді де? На мою думку це може стати невеликий контрольований конфлікт між Північною та Південною Кореєю. Ідеальний варіант для Путлєра розпочати конфлікт чужими руками. Та ще на кордоні з Китаєм і у критичній близькості до США", - говорить Таран.

При цьому він підкреслює, що візит Путіна до Північної Кореї лягає в логіку цих подій.

"Посудіть самі, за результатами візиту Путін натякнув, що Росія може розпочати постачання до КНДР бойових літаків та далекобійних ракет. Звертаючи увагу на заяви Заходу про постачання Україні F-16 та далекобійних озброєнь для ударів по території Росії вони заявили, що не виключають для себе посилення військово-технічного співробітництва з КНДР. Так це буде чи ні - скоро побачимо", - відзначив політолог.

За його словами, часу до початку нової ескалації у росіян не багато - до старту виборчої кампанії в США лишилось менше чотирьох місяців

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Росія і Північна Корея підписали угоду про всеосяжне партнерство.