Путін відклав можливе вторгнення до України ближче до весни: у США зробили заяву

Вікно для вторгнення країни-агресора на територію України обмежено через ймовірну весняну відлигу

Офіційні представники адміністрації американського президента Джо Байдена висловили думку, що глава Кремля Володимир Путін відклав можливе вторгнення на територію України до весни через надто м'яку зиму. Про це пише РБК-Україна, посилаючись на The New York Times.

Видання з посиланням на офіційних осіб Штатів повідомляє, що у Вашингтоні припускали, що Російська Федерація зосередить біля українських кордонів до 175 тисяч військових. При цьому цей процес сповільнився, хоча РФ перекидає ударну авіацію та штурмові винищувачі.

В адміністрації Байдена також наголосили, що вікно для вторгнення країни-агресора на територію України обмежене у зв'язку з ймовірною відлигою навесні. Вона, як стверджують у США, може спровокувати непрохідні умови для важкої військової техніки Росії.

"Відносно м'яка зима сповільнила замерзання землі, і крайній термін Путіна для введення військ зрушив ближче до весни, стверджують чиновники. Сильні зимові морози, які зазвичай приходять в Україну в січні, у багатьох районах країни не спостерігалися", - пише The New York Times.

Зазначається, що російський президент може бути змушений відкласти наземне вторгнення, як мінімум, до лютого, доки земля все ще в'язка.

Високопосадовці також повідомили, що в адміністрації президента Америки залучили метеорологів, щоб детальніше вивчити погодні умови в Україні найближчим часом.

Раніше "Коментарі" писали, що екс-прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що російський президент Володимир Путін бажає повторити у нашій країні "казахстанський сценарій".