Путін виліз із бункера: що стоїть за черговим пропагандистським шоу за участю диктатора

Кремль намагається охопити воєнною істерією все населення РФ

Президент країни-агресора - Росії - Володимир Путін 18 березня вперше за довгий час вийшов у маси. Він взяв участь у концерті на честь річниці анексії Криму. Намагався виправдати окупацію Криму 2014-го та вторгнення в Україну 2022-го тим, що українців нібито "рятують від геноциду" та "неонацистів". Про що говорить ця поява (раніше висловлювалися припущення, що Путін не вилізе з бункера) та ці заяви? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Путіну нема чого запропонувати своїм громадянам, крім військової істерії

Політичний експерт Сергій Таран упевнений, що Путін хоче зробити війну "популярною".

"Йому нема чого запропонувати своїм громадянам, крім військової істерії, – пояснює експерт. - Російська економіка хлопається, з країною-агресором ніхто не хоче мати справи, рівень життя в РФ буде гарантовано падати. Залишається лише влаштовувати пропагандистські шоу за участі Путіна – на кшталт вчорашнього".

На думку Сергія Тарана, для України та світу нічого нового російським диктатором не було сказано. Що з ним, що його країною всім уже ясно…

Путін дав зрозуміти, що найближчим часом ухвалить рішення щодо проведення мобілізаційних заходів

Керівник дослідницьких проектів Центру соціального інжинірингу "РАНД" ("Розпізнавання та аналіз несистемних дій"), експерт із комунікацій Дмитро Громаков розмірковує так:

"Нічого дивного у появі Путіна на людях на цьому етапі немає. Справа в тому, що ті втрати, які зазнає російська армія в Україні, вимагають поповнення. І цією своєю появою Путін, схоже, дав зрозуміти, що найближчим часом ухвалить рішення щодо проведення мобілізаційних заходів. Тож він фактично готує до цього населення РФ".

Дмитро Громаков не сумнівається, що особиста участь Путіна у таких заходах його готовність втягувати у війну проти України не лише професійних військових та найманців, а й широкі маси.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Генштабі ЗСУ попередили, що у Кремлі можуть ухвалити рішення про масову мобілізацію.