Путін висунув нові претензії Заходу: у чому звинуватив цього разу

Путін звинуватив Захід у тому, що він ввів проти РФ санкції та намагається на цьому заробити

Кремлівський диктатор Володимир Путін розкритикував країни Заходу, які нібито хочуть використати санкції проти РФ. За його словами, насамперед йдеться про "незаконні санкції" у сфері енергетики.

Диктатор назвав сучасну енергетику однією із ключових галузей, а також фундаментом світового розвитку. Путін зазначив, що її спокійна робота за прозорими та зрозумілими правилами, освоєння родовищ, переробка ресурсів та безперебійні постачання на ринок дають можливість створити міцну основу для зростання економіки, соціальної сфери, а також підвищити благополуччя громадян.

"Ця прописна істина все менше враховується тими, хто взяв на озброєння механізми незаконних санкцій і вважає, що зможе застосувати їх з вигодою для себе", - заявив Путін.

Він також стверджує, що Росія нібито виконує свої зобов'язання щодо постачання енергоресурсів на світовий ринок.

"Росія виконує свої зобов'язання щодо постачання енергоресурсів на світовий ринок, відіграє на ньому стабілізуючу роль", - сказав Путін.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що режим російського президента Росії Володимира Путіна зумів посилити свої позиції як постачальника енергоресурсів для Європи, при цьому обсяги імпорту з РФ перевищили постачання зі США. протягом одного кварталу Європейський Союз імпортував більше газу із Росії, ніж із США. Такі дані оприлюднила Брюссельська консалтингова компанія Bruegel. Зокрема, з квітня по червень 2024 року країни ЄС закупили у Росії 12,7 мільярда кубометрів газу, тоді як імпорт із США становив 12,3 мільярда кубометрів. Варто зазначити, що в порівнянні з першим кварталом 2024 року постачання з Росії знизилися незначно, тоді як обсяги газу зі США впали більш відчутно.