Путін вперше відреагував на вибух на Кримському мосту (ВІДЕО)

Кримський міст є одним з головних уособлень путінського режиму в Росії

Очільник Кремля заявив, що вибух на Кримському мосту є "терактом", що нібито спрямований на руйнування російської інфраструктури". Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на заяву президента Росії Володимира Путіна.

"Як ви щойно доповіли, сумнівів немає. Це теракт, спрямований на руйнування критично важливої громадянської інфраструктури Російської Федерації", - заявив російський президент у ході зустрічі з головою Слідчого комітету РФ Олександром Бастрикіним.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, як відреагували у Києві та Москві на підрив Кримського мосту – що варто чекати далі. Керівник політико-правових програм в Українському центрі суспільного розвитку Ігор Рейтерович вважає, що у РФ ключовим трендом залишається розгубленість. За його словами, символізм підриву Кримського мосту завдав колосальної шкоди російській владі загалом і Путіну зокрема. Його знову починають "покусувати" і критикувати радикальніші особи, які вважають, що Росія неправильно воює. Експерт вважає, що українська позиція має бути такою, якою вона стала ближчою до вчорашнього вечора. А саме – мінімум коментарів щодо можливої причетності України до того, що сталося з Кримським мостом. Максимум – розкручування історії щодо внутрішніх "терок" серед російських силовиків та спецслужб. Позиція наших спецслужб та Міноборони щодо удару по Кримському мосту має бути, на думку експерта, дуже простою – максимум іронії, сарказму, але без будь-якої прив'язки України до того, що трапилося. За словами магістра державного управління, політолога, соціолога Володимира Волі, Україна і РФ мають різні версії того, як стався підрив мосту і хто за цим стоїть.