Путін знайшов пояснення блекаутам у регіонах: до такого не додумався би ніхто

Виявляється, жителі російських регіонів сидять без світла через дії «добувачів криптовалют»

Як заявив кремлівський диктатор Володимир Путін, неконтрольоване зростання споживання електроенергії для видобутку криптовалюти може призвести до дефіциту потужності в окремих регіонах.

За його словами, дефіцит потужностей вже спостерігається в Іркутській області, Бурятії, Забайкальському краї. Путін назвав це питання гострим і таким, яке загрожує серйозними наслідками для підприємств, систем ЖКГ, конкретних міст та селищ.

"Очевидно: якщо не буде вільної потужності, якщо її буде "вибрано" так званими майнінговими фермами, то нові підприємства, житлові квартали, соціальні об'єкти зіткнуться з перебоями поставок, з нестачею електроенергії, а перспективні інвестиційні та інфраструктурні проекти будуть поставлені на паузу", – сказав голова Кремля.

При цьому Путін заявив, що за оцінкою Міненерго РФ, щорічно на цілі криптомайнінгу витрачається 16 млрд кВт.год. електроенергії, тобто майже 1,5% від загального енергоспоживання в РФ, і енергоспоживання криптомайнінгом продовжує зростати.

Кремлівський диктатор заявив, що він уже давав доручення врегулювати майнінг цифрових валют у Росії, включаючи питання оподаткування цієї діяльності та тарифні рішення.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Бурятії, Забайкаллі, південних регіонах Росії та окупованому Криму у вівторок, 16 липня, спостерігаються перебої з електропостачанням . У цих регіонах запроваджено обмеження на подачу електроенергії. Російські ЗМІ повідомляють про аварійне відключення на енергоблоці Гусиноозерської ДРЕС у Бурятії, що спричинило проблеми з електропостачанням у Забайкаллі. Згідно з інформацією в мережі, проблеми у роботі Гусиноозерської ДРЕС були викликані вибухами, після чого аварійно відключилися два з трьох енергоблоків.