Путінський радник: час застосувати ядерну зброю проти України

Радник Путіна Сергій Караганов закликає скинути атомну бомбу на Україну.

Після масштабних ударів по РФ та боїв у Курській області радник адміністрації Путіна Сергій Караганов закликав змінити ядерну доктрину Росії. Він пропонує застосувати ядерну зброю для ударів по Україні, а також атакувати ракетами Берлін. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

В одному з нещодавніх інтерв’ю для росЗМІ голова президії Ради із зовнішньої та оборонної політики Сергій Караганов заявив про потребу Росії використати ядерну зброю для удару по Україні. За його словами, це має бути відповідь за атаки України по території РФ, які були спровоковані російським повномасштабним вторгненням.

"Настав час заявити, що на будь-які масовані удари по нашій території ми маємо право відповісти ядерним ударом. Це стосується і будь-яких захоплень нашої території", - сказав Караганов.

Радник адміністрації Путіна вважає, що ядерна доктрина РФ застаріла і на практиці не виконує функцій застосування такої зброї. За словами Караганова, це "аморально", тому слід переробити ядерну доктрину Росії.

"Обов'язок Росії - різко активізувати ядерний чинник у світовій політиці та переконати наших супротивників у тому, що ми готові застосувати ядерну зброю у разі будь-яких посягань на нашу територію та наших громадян", - розповів Караганов.

Крім того, Караганов додав, що війна в Україні "ведеться на знищення Росії", а випадку, якщо дрон знову буде літати поблизу Кремля, Росія має завдати ракетного удару по столиці Німеччини, як українського партнера.

Це не перші заяви російського чиновника атакувати Європу. У 2016 році він закликав Росію завдати удару по країнах НАТО, а у 2023 році пропонував превентивний ядерний удар по Європі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна може створити ядерну зброю.

Також "Коментарі" писали, що американські дослідники виявили секретну базу РФ на якій зберігається ядерна зброя.