"Путіну не можуть сказати "ні": РФ таки може напасти на Європу

У Росії немає генералів, які могли б сказати Путіну "ні"

Країна-агресор РФ може розпочати військовий наступ в Сувалкському коридорі. Рішення про те, чи розпочинати цю військову операцію, залежатиме тільки від політичного рішення в Кремлі. Коли диктатор РФ Володимир Путін прийме рішення це зробити, то воно не буде залежати ні від того, якою є ситуація фронті в Україні, ні від інших причин.

Про це заявив військовий експерт Михайло Жирохов, відповідаючи на питання Главреда.

Історик нагадує, що у 2021 році існувало чимало думок про те, що напад Росії на Україну є неможливим, бо чисельність угруповання, яке стояло біля українських кордонів, не дозволяло вирішувати таке військове завдання.

"Проте Путін ухвалив політичне рішення і генерали сказали "так". Російські війська почали наступ, після чого стало зрозуміло, що в них погана логістика, недостатньо військ й ще купа невирішених питань", – продовжив Жирохов.

Він продовжив, що вчинки росіян у військову логіку не вкладаються. Бо, коли Путін прийме рішення про наступ на Харків, для прикладу, двома дивізіями чи силами 110-тисячного угруповання, його наказ буде виконано. Адже в Росії нема генералів, які могли б говорити Путіну "ні".

"Я не згоден з думками про те, що ймовірність наступу Росії буде визначатися наявністю численного угруповання для проведення певних бойових дій. Аргументи стосовно того, що для наступу на Суми, наприклад, потрібно 500 тисяч військових, є недоцільними. За два роки ми вже побачили, що у росіян це так не працює. Росіяни не будуть збирати якихось угруповань. Наприклад, є у них декілька бригад, їх візьмуть, перекинуть за два дні літаками до зони бойових дій, і відправлять у наступ", – завершив експерт.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ветеран АТО назвав критично важливе місто, яке хочуть захопити росіяни