Речник Путіна зробив дивну заяву про війну в Україні

Пєсков може понести кримінальну відповідальність за свої слова, згідно із законами

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що війна Росії проти України "безглузда". В тому, що вона все ще не закінчилась, він традиційно звинувачує НАТО і країни Заходу.

Про це путінський спікер сказав 30 травня під час брифінгу, інформує російське видання "Медуза". Ще Пєсков турбується тим, що союзники один за одним погоджують Україні рішення бити своєю зброєю по території РФ.

Як каже прес-секретар Путіна, країни-члени НАТО, США, Німеччини та інші держави останніми днями йдуть "на новий виток нагнітання напруженості". Їхні заяви про застосування своєї зброї по російських військових об’єктах він називає "войовничими" і підкреслює, що союзники України ніби свідомо нагнітають ситуацію.

"Вони всіляко провокують Україну на продовження цієї безглуздої війни. Самі мають намір продовжувати війну з нами — війну в прямому і переносному сенсі. Це все, звичайно ж, неминуче матиме свої наслідки. І це зрештою завдаватиме великої шкоди інтересам тих країн, які пішли шляхом ескалації напруженості", — висловивсь Дмитро Пєсков.

Коментатори в мережі не могли проігнорувати ці слова наближеного до Володимира Путіна посадовця. Пєскова називають "божевільним" і кажуть, що він "наговорив на пару термінів ": по-перше, назвав війну "війною", а, по-друге, назвав вторгнення Путіна безглуздим. Там припускають, що путінському прес-скретарю потрібно буде відповісти за свої слова, бо його вислови попадають під "закон про фейки" про армію РФ.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, кремлівський диктатор проговорився та назвав, за що веде боротьбу Росія. У терористичній Росії відбулася трансформація від захоплених вигуків про те, що всіх цілей "спеціальної військової операції" буде досягнуто, Київ "буде взято за три дні" і до того, як самим вижити у своїй загарбницькій війні.