РФ на тлі успіхів ЗСУ у Курській області погрожує США: про що йдеться

У Росії влаштували істерику щодо можливої допомоги США Силам оборони України

Наслідки причетності Сполучених Штатів до нападу ЗСУ на Курську область можуть бути для них важчими, ніж були раніше, про це заявив заступник міністра закордонних справ країни-агресора Сергій Рябков. При цьому він заявив, що у Вашингтоні нібито розуміють, про що йдеться.

"Практичні наслідки того, що не є звинуваченням, а очевидним фактом, вони спостерігаються. І американські колеги знають, про що ми ведемо мову", - заявив Рябков.

За його словами, курс на ескалацію з боку Вашингтона та Києва стає все більш зухвалим. Як США, так і Україна вважають, що їм усе дозволено, зазначив дипломат. У зв'язку з цим російський дипломат навіть попередив, що "наслідки можуть бути набагато важчими, ніж ті, які вони вже відчувають".

При цьому відомо, що речниця Білого дому Карін Жан-П'єр стверджувала, що Україна заздалегідь не попереджала США про напад української армії на Курську область. Вона наголошувала, що українська влада та командування ЗСУ у цьому питанні діяли абсолютно самостійно.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що ЗСУ розпочали операцію в Курській області 6 серпня. При цьому, як стверджує видання "Politico" , у країни влада готується представити високопосадовцям національної безпеки США список цілей великої дальності на території Росії, які ЗСУ можуть вразити, якщо Вашингтон зніме обмеження на постачання американської зброї. У виданні зазначають, що Україна використовує цей список як ще одну спробу переконати Вашингтон зняти обмеження на використання американської зброї по Росії. Хоча Україна раніше надала США деякі зі своїх потенційних цілей на Росії, цей список, як передбачається, буде конкретнішим.