РФ похвалилася новим підводним човном, названим на честь київського князя

Міноборони РФ представило підводний човен "Князь Володимир", оснащений твердопаливною триступеневою ракетою "Булава"

Міністерство оборони Російської Федерації в п'ятницю, 12 червня, заявило про зарахування до складу Військово-морського флоту нового атомного підводного човна "Князь Володимир". Відповідна інформація опублікована на сайті відомства.

Підводний крейсер названий на честь князя Володимира, правителя Київської Русі, середньовічної держави зі столицею в Києві.

Відзначається, що РПКСН "Князь Володимир" був закладений на Севмаші 30 липня 2012 року у присутності Президента РФ Володимира Путіна і є головним кораблем вдосконаленого проекту 955А - атомних підводних човнів 4-го покоління. Згідно Військово-морській доктрині РФ, в перспективі підводні човни цього проекту, які будуються великою серією, будуть складати основу морських стратегічних ядерних сил Росії.

"Екіпаж ракетного підводного крейсера стратегічного призначення "Князь Володимир" пройшов навчання за новітніми програмами у Навчальному центрі ВМФ, успішно забезпечив випробування підводного човна і готовий до її експлуатації в складі Підводних сил Північного флоту. У період випробувань екіпаж підводного човна вже встиг себе проявити - 29 жовтня 2019 року з борту корабля був успішно виконаний випробувальний пуск міжконтинентальної балістичної ракети морського базування "Булава" з акваторії Білого моря по полігону Кура на Камчатці" , - сказано на сайті Міноборони РФ.

Раніше "Коментарі" писали, що колишню яхту екс-прем'єра РФ Медведєва виставили на продаж.