РФ попросила США вплинути на Україну, щоб вона скасувала свою операцію: про що мова

Міністр оборони РФ особисто просив главу Пентагона вплинути на Україну

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков повідомив, що міністр оборони Росії Андрій Бєлоусов особисто звертався до міністра оборони США Ллойда Остіна з проханням переконати Україну утриматися від проведення операцій на "День ВМФ" у Росії, про це повідомляє сайт "Мілітарний".

За словами Рябкова, телефонна розмова між двома міністрами була успішною для Росії і допомогла уникнути ескалації. Він зазначив, що "сигнал нашого військового керівництва та міністра оборони американському колезі, мабуть, мав вплив".

Російська сторона заявляє, що українські спецслужби планували атаку на "День ВМФ" 28 липня, коли в Санкт-Петербурзі відбувався парад за участю Володимира Путіна та Андрія Бєлоусова. Рябков стверджує, що Ллойд Остін був здивований цією інформацією, але сприйняв її серйозно.

Після цього, за словами Рябкова, Вашингтон зв’язався з Києвом і попросив не проводити заплановану операцію. Цю інформацію також підтверджує американське видання New York Times, яке, посилаючись на трьох неназваних американських посадовців, писало, що під час телефонної розмови Бєлоусов повідомив Остіну про підготовку України до "таємної операції" проти Росії.

Видання зазначає, що поки неясно, чи дійсно Україна планувала операцію, про яку говорив Бєлоусов. Рябков зауважив, що якби українська операція була здійснена, це могло призвести до "некерованого конфлікту" між Росією та США.

Проте 28 липня на "День ВМФ РФ" дрони Головного управління розвідки Міноборони України успішно атакували кілька об'єктів у Росії. В цей день було вражено нафтобазу в Курській області та нафтопереробний завод у місті Кстово.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ВР вважають, що США проти того, щоб Україна перемогла РФ.