РФ посилено передає зброю Ірану: в чому вигода для України

Росія передала Ірану ракетні комплекси та системи радіоелектронної боротьби

Терористична Росія, на тлі загострення ситуації на Близькому Сході, передала своїм іранським союзникам ракетні комплекси "Іскандер" та системи радіоелектронної боротьби "Мурманськ-БН". За інформацією ізраїльської служби новин Channel 14, транспортування зброї здійснювалося військово-транспортним літаком Іл-76, який неодноразово здійснював рейси з Росії до Ірану.

При цьому Defense Express зазначає, що раніше ці види озброєння не були помічені в арсеналі Ірану. Публічні обговорення щодо їх передачі також були відсутні, що може вказувати на те, що іранські фахівці не проходили навчання з використання цих систем, і тому їх можуть супроводжувати російські спеціалісти.

Системи "Мурманськ-БН" призначені для придушення супутникової навігації та зв'язку на відстані до 5000 км. Комплекси "Іскандер" дозволяють Ірану завдавати ударів на відстані до 500 км, але для досягнення території Ізраїлю необхідні боєприпаси з радіусом дії близько 1200 км. Це підвищує ймовірність того, що Іран міг отримати крилаті ракети Р-500 з дальністю до 1500 км.

"Росія почала постачати озброєння Ірану. Радари, системи ППО, ракети. А ще ж Сирія, Африка та інші гарячі точки. По факту вони відкривають навіть не другий, а третій фронт. Це добре. Чим більше вони поставлять їм - тим легше буде нашим ЗСУ. А економіка Росії воювати на два фронти довго не потягне", - відзначив у Фейсбуці політолог Віктор Таран.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, чи ймовірний конфлікт між Ізраїлем і Іраном може запустити початок Третьої світової війни. Хоча є думка, що така війна уже почалася і Україна є її складовою.