рф виводить найманців з Лівії: бойовиків можуть відправити на війну в Україну

Це члени ПВК "Ліга", колишньої "Вагнер"

Росія виведе частину власного контингенту, який сформований з військових найманців з лівійської території. Вони можливо, будуть перекинуті в нашу країну, з метою підсилення російського військового угруповання на українській території. Про це повідомляють журналісти порталу Financial Times, використовуючи інформацію західних і сирійських джерел.

В інформації видання зазначено, що на початку війни російська влада не мала планів зменшити чисельність свого контингенту на території Лівії. Але рішення переглянули з причини затяжної війни в Україні.

Росія вже вивела з цієї країни двісті російських найманців з ПВК "Ліга", колишньої" Вагнер", ще тисячі найманців з Сирії. Але на лівійській території, і зараз залишилось майже 5 тисяч найманців з РФ.

Інформатори Financial Times дотримуються думки, що "вагнерівців" перекинуть до України. Один з них говорить про закритий турецькою владою повітряний простір для російської військової авіації з Сирії та Лівії, як додаткову причину перекидання військових.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що ЗСУ ліквідували командира найманців розвідроти "ДНР" з позивним "людоед". Наші військовослужбовці знищили керівника роти "ДНР", що займалась збором розвідувальних даних. Він мав позивний "людоед". Перед тим представники "ДНР" повідомили, що російський командир нібито причетний до знищення батареї САУ. В інформації пресслужби "Сходу" зазначається, що керівник роти розвідки 11 мотострілецького полку 1 армійського корпусу так званої "ДНР" капітан Сергій Машкін, який відомий в їх колах за позивним "людоед" сам точеним вогнем ліквідував українську батарею САУ.