РФ знайшла новий спосіб тиснути на Європу: що на цей раз вигадала

Передислокація російських винищувачів до Білорусі – це в першу чергу загроза країнам Європи, а не Україні

Передислокація російських винищувачів МІГ, оснащених ракетами "Кинжал", до Білорусі є спробою Росії тиснути на світову спільноту, розповів авіаційний експерт і заступник гендиректора компанії з виробництва засобів радіоелектронної боротьби Анатолій Храпчинський, в коментарі Уніан.

За словами Храпчинського, така передислокація пов'язана з тим, що українські сили продовжують завдавати ударів по стратегічних складах і військових об'єктах Росії. Після знищення складу в Краснодарському краї та ударів по російських аеродромах Росія починає втрачати свої стратегічні запаси для ведення війни.

Окрім того, він пов’язав передислокацію літаків із засіданням, яке має відбутися у форматі "Рамштай".

"Це теж спроба тиснути, щоб показати, що вони можуть вплинути на прийняття рішень наших західних партнерів щодо розширення номенклатури озброєння, яке буде передаватися Україні для ударів по території Російської Федерації, або розширення географії. Тому що ми використовуємо деяке західне озброєння для ударів по території РФ, це вже підтверджений факт, але відстань роботи недостатня для того, щоб знищувати стратегічні об’єкти", - прокоментував Храпчинський.

На запитання про можливість ударів з Білорусі по Україні, Храпчинський зазначив, що ці літаки могли б бути застосовані й з території РФ, тому основна загроза спрямована на країни Європи, а не на Україну.

"Це тиск з боку РФ на світову спільноту", - додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Росія перекидає до Білорусі літаки МіГ — до сусідньої країни уже перегнали два літаки.