Головна Новини Світ Росія Росія побудує в Судані військово-морську базу з ядерними установками
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія побудує в Судані військово-морську базу з ядерними установками

Судан надасть свої території безоплатно, як зазначено в угоді

13 листопада 2020, 11:30
Поділіться публікацією:

Росія побудує військово-морську базу для матеріально-технічного постачання Військово-морському флоту на північному сході Судану. Це дозволить країні зберегти свої військові кораблі на узбережжі Червоного моря. Про це повідомляє RT.

Росія побудує в Судані військово-морську базу з ядерними установками

Фото: из открытых источников

Згідно з підписаним документом, Росія може вивозити й ввозити "будь-яке озброєння, боєприпаси, обладнання", необхідне для роботи бази й "для виконання завдань військовими кораблями", в тому числі з ядерними установками.

Угода передбачає не більше чотирьох бойових кораблів. Одночасно на базі можуть перебувати до 300 військовослужбовців. Після затвердження двостороння угода дозволить Росії використовувати суданський порт для ремонту і поповнення запасів. Російські кораблі будуть звільнені від огляду й обшуків.

Росія побудує в Судані військово-морську базу з ядерними установками - фото 2

За даними видання Meduza, базу створять біля міста Порт-Судан. Як відзначили журналісти, на супутниковій карті вже можна спостерігати чотири військові кораблі в цьому регіоні.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Середземному морі біля берегів Туреччини зіткнулися грецький танкер і турецьке риболовецьке судно.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини