Росія – лідер за кількістю споживачів наркотиків у Східній і Центральній Європі

Лідерство Росії підтвердила нещодавно створена міжнародна Комісія з наркополітики

Росія опинилася на перших позиціях серед країн Центральної Азії, а також Східної та Центральної Європи за кількістю споживачів наркотиків. Такого вердикту прийшла міжнародна Комісія з наркополітики. Як повідомляє видання "Коментарі", про це пише портал "Комерсант".

Аналітики відзначають, що крім збільшення кількості людей, які залежать від вживання наркотиків, також зростає кількість хворих на ВІЛ. Експерти пов'язують це зі збільшенням тих, що "підсіли на опіум". У комісії стурбовані тим, що Росія сповідує політику покарання за вживання наркотиків, причому у країні зовсім не ведеться роз'яснювальна робота, простежується жорстке порушення прав людини. Росія поки що не делегувала своїх представників для роботи в комісії.

У Комісії також зазначають, що Росія опинилася серед таких країн, як Вірменія, Азербайджан, Грузія, Естонія, Угорщина, Латвія та Молдова, де за вживання наркотичних речовин загрожує лише адміністративне покарання.

У рік притягають до відповідальності приблизно 90 тис. осіб. З цієї кількості 40 тисячам світить лише адміністративне покарання. Тобто, проводять за ґратами до 15 діб і виходять на волю.

Члени Комісії вважають, що все лихо російської влади полягає в тому, що в країні не вдаються до методу замісної терапії, що є головним проривом наркології за останні 20 років.

Читайте також на порталі "Коментарі" - стало відомо, чи перебував під впливом наркотиків переможець Євробачення. Фронтмен італійської рок-групи Måneskin Давид Даміано склав тест на наркотики.