Росія назвала умови повернення в договір про ядерне озброєння

Кремль повідомив про одну умову, за якої може відновити договір про ядерну зброю.

Під час звернення на федеральних зборах Російської Федерації Володимир Путін оголосив, що РФ зі свого боку призупиняє участь у договорі про ядерне озброєння (СНО-ІІІ). Тепер речник Кремля назвав за яких умов Росія може відновити свою участь у договорі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Російський диктатор виступаючи з довгою промовою під час федеральних зборів говорив про війну в Україні та критикував Захід, який на думку Путіна планує розвалити Росію. В підсумку було оголошено, що Російська Федерація призупиняє свою участь в СНО-ІІІ.

Майже після тижня від часу промови, речник Кремля назвав умови повернення Росії. В Москві заявили, що США має прислухатись до позиції Росії.

"Умови мають якось помінятися, повинен помінятися концептуальний підхід країн колективного Заходу, яких ведуть США, у їхньому розумінні заклопотаності нашої країни нашою власною безпекою, у розумінні тез про її неподільність. Тобто безпека однієї країни не може забезпечуватись шляхом безпеки іншої", - розповів Дмитро Пєсков.

Пєсков також зазначив, що союзники України через постачання зброї діють не як "умовні опоненти, а як вороги".

Основна мета договору про ядерне озброєння – це обмеження стратегічних ядерних арсеналів обох країн, а також щорічні перевірки цих запасів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Блінкен розповів, які дві країни зупинили Путіна від застосування ядерної зброї.

Також "Коментарі" писали, Росія відправила танкер з нафтою на зберігання до однієї з африканських країн