Росія почала платити Пакистану за рис нутом і сочевицею

Росія та Пакистан організували бартерну торгівлю, щоб уникнути санкцій.

Росія та Пакистан оголосили про запуск бартерної торгівлі, щоб обійти труднощі через міжнародні санкції. Пакистан відправлятиме у Росію мандарини, рис та картоплю, а від російських компаній отримуватиме нут та сочевицю.

Згідно з угодою, російська компанія "Астарта-Агротрейдинг" експортуватиме в Пакистан нут і сочевицю, а натомість пакистанська компанія "Meskay + Femtee Trading" постачатиме мандарини, картоплю та рис. Обсяги поставок сягають десятків тисяч тонн.

За першим контрактом передбачено обмін 20 тисяч тонн російського нуту на 20 тисяч тонн пакистанського рису. Інша угода передбачає, що Росія відправить 15 тисяч тонн нуту та 10 тисяч тонн сочевиці, а з Пакистану отримає 15 тисяч тонн мандаринів та 10 тисяч тонн картоплі.

"Росія та Пакистан зазнають певних труднощів у проведенні взаємних платежів. Тому дві компанії вирішили запустити механізм бартерної торгівлі", - розповів заступник міністра торгівлі Пакистану Насір Хамід.

Таким чином бартерна торгівля між Росією та Пакистаном дозволить обійти складнощі з грошовими переказами та уникнути санкційних обмежень. Такі угоди раніше також обговорювалися між Росією та Китаєм, однак їх реалізація стикається з труднощами, особливо в частині домовленостей між приватними компаніями.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай завдав "удару" по російській пропаганді в інтернеті та заблокував найбільші облікові записи на платформі TikTok.

Також "Коментарі" писали про Індію, яка зізналась, що вдячна Заходу за санкції проти Росії. Завдяки їм Індія може купувати дешеву російську нафту.