Росія помстилася Молдові за свого дипломата

Російське МЗС оголосило протест тимчасового повіреному у справах Молдови через «недружні кроки офіційного Кишинева»

Росія оголосила персоною нон грата одного зі співробітників посольства Молдови у РФ у відповідь на аналогічне рішення, ухвалене Молдовою стосовно російського посольства у Кишиневі. Про це повідомляє пресслужба російського МЗС.

Тимчасового повіреного у справах Молдови Александра Кетрару викликали до Міністерства закордонних справ Росії та оголосили йому протест через "недружні кроки офіційного Кишинева". Дипломату вручили ноту про визнання персоною нон грата одного співробітника посольства Молдови у Росії.

Раніше Міністерство закордонних справ Молдови оголосило співробітника російського посольства персона нон грата. Мова йде про військового аташе дипломатичної місії. Рішення про висилку було ухвалено на основі зібраної інформації та доказів, які свідчать про те, що російський дипломат займався діяльністю, несумісною з дипломатичним статусом. Співробітник посольства Росії, оголошений персоною нон грата, повинен був покинути країну.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що У ЗМІ з'явився "план" щодо Придністров'я. Влада Молдови, ймовірно, підготувала план реінтеграції Придністров'я. Він, зокрема, включає виведення російських військ на вимогу Тирасполя.

Зазначається, що газета El Pais оприлюднила так званий план реінтеграції Придністровського регіону. За інформацією видання, план підготувало консалтингове агентство на замовлення Кишинева. ЗМІ зазначає, що повномасштабне російське вторгнення в Україну створило унікальні умови, якими Молдова хоче скористатися для відновлення економічної та політичної реінтеграції.

За планом, опублікованим El Pais, Молдова нібито до 2038 року хоче відновити контроль над Придністров'ям. Об'єднати Молдову хочуть за прикладом Німеччини (йдеться про входження Німецької Демократичної Республіки (НДР) до складу Федеративної республіки Німеччини (ФРН), що сталася 1990 року).