Росія проводить по всій країні масштабні навчання евакуації під час "ядерної війни": до чого готуються

Це вперше, коли навчання відбуватимуться одночасно по всій країні

Росія організовує навчання з евакуацією під час "ядерної війни". Цей захід пройде у вівторок, 3 жовтня.

Як інформує The Telegraph, в Росії відбудеться загальнонаціональне навчання, де моделюватимуть евакуацію мирних мешканців під час ядерної війни.

Мета такого заходу - оцінити готовність рятувальників вивести велику кількість населення з обраної гіпотетичної "радіаційної зони". Не вказується, скільки цивільних будуть залучати для таких відпрацювань.

В Російській Федерації кожного року проводять навчання з цивільної оборони, але інформують, що цього року вперше навчання проходить одночасно у всіх регіонах країни.

Рішення про навчання було прийняте після того, як минулого тижня директор одного з провідних дослідницьких центрів ядерної енергетики РФ звернувся до кремлівського режиму здійснити випробування атомної зброї на території Північного Льодовитого океану, як демонстрацію сили.

І США, і РФ, як найбільші світові ядерні країни – заявляють, що ядерну війну не можна виграти і ніколи не можна її починати, проте конфлікт в Україні є причиною побоювання прямої конфронтації між Кремлем та представниками Заходу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Росії озвучили сценарій атаки на США. Головний редактор державного російського телеканалу RT Маргарита Сімоньян пригрозила західним країнам використанням ядерної зброї. Причому, за її словами, ядерну бомбу буде підірвано не над Вашингтоном, а над російським Сибіром.

За словами пропагандистки, Росія не слідуватиме пораді одіозного шовініста Жириновського, який пропонував "довбанути по Вашингтону". Натомість може бути реалізований сценарій, розроблений ще за СРСР — у верхніх шарах атмосфери, над російським Сибіром, може бути підірвана потужна термоядерна бомба.