Росія вербує на війну безробітних: які умови їм пропонують

У Росії центри зайнятості почали вербувати безробітних на війну під загрозою позбавлення допомоги

Росіянам, які перебувають на біржі праці як безробітні, почали пропонувати як вакансію службу за контрактом, пишуть російські медіа. При цьому враховується спеціальність у військовому квитку здобувача. За даними ЗМІ, після двох відмов від такого працевлаштування людину позбавляють допомоги з безробіття. Скористатися послугами центру зайнятості вона більше не зможе і буде змушена шукати вакансії самостійно.

Повідомляється, що направлення на службу за контрактом почали видавати відтоді, як мінпраці налагодило контакти з військкоматами на місцях. Міноборони розміщує вакансії на порталі "Работа России", звідти їх беруть центри зайнятості та направляють шукачам.

За даними медіа, віднедавна центри зайнятості також пропонують росіянам влаштуватися "різноробочими" до Курської області - рити окопи та розчищати завали після обстрілів. Претендентам обіцяють платити 8-10 тисяч рублів на день. Договір укладається на два тижні із забезпеченням харчування та проживання.

Раніше російські медіа повідомляли, що центр зайнятості в Новосибірській області визначив безробітного росіянина в піхотинці, хоча той подавав заявку на програму перепідготовки, щоб вивчитися на психолога. За словами чоловіка, в установі йому заявили, що зараз усі претенденти чоловічої статі отримують направлення на співбесіду до військкомату, з якого б приводу вони не зверталися.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США не дозволяють Україні використовувати свою зброю для далекобійних ударів всередині Росії. "Ви повинні пам’ятати, що це не тільки Штати, а коаліція країн, які об’єдналися, щоби надавати Україні зброю, засоби та підтримку. Ми вважаємо, що найкращий спосіб, за допомогою якого українці можуть бути ефективними на полі бою, — об’єднати ці можливості разом і продовжувати відкидати російські сили, щоб повернути свою суверенну територію. Це не обов’язково станеться, завдаючи дальніх глибоких ударів усередині Росії", — сказала Сабріна Сінгх.