Росія використає теракт у "Крокусі", щоб стати для Заходу партнером. Чи вийде в неї

Росія використовуватиме теракт в «Крокус Сіті Холі» для того, щоб стати для Заходу новим партнером та виставити Україну терористичною державою, вважає політолог Михайло Басараб

Як відзначив політолог Михайло Басараб, із безкінечних заяв російських посадовців вже точно зрозуміло, що Росія офіційно звинуватить Україну у недавньому теракті в "Крокус Сіті Холі". Сюди, відзначив експерт, додадуть ще відро "аргументів" про буцімто терористичну діяльність України.

"На фоні ймовірних терактів у низці західних держав нібито у виконанні ІДІЛ Росія буде пропонувати себе у якості партнера, а також вимагатиме від партнерів України визнати нас державою, що спонсорує тероризм"
, - написав у Фейсбуці політолог Михайло Басараб.

За його словами, Кремль спробує поставити на шальках терезів нас як своє дзеркало, щоб урівняти сприйняття їх і нас в очах цивілізованого світу.

Тобто, додав політолог, країна-агресор робить розрахунок на зниження міжнародної підтримки України і реабілітацію Росії.

"Віримо в те, що наші західні партнери вже прочитали цю комбінацію і будуть стійкими до дешевих маніпуляцій кремлівських шахраїв"
, - відзначив Басараб.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що в Росії був вчинений теракт у "Крокус Сіті Холі", в результаті якого було багато загиблих та поранених. Голова російської Ради безпеки Микола Патрушев заявив про те, що до теракту причетна Україна. Така ж інформація і у російської ФСБ, яка мало не договорилася до того, що радикальних ісламістів, які організували теракт, тренували співробітники СБУ. Також у ФСБ заявили, що ісламістів готувалися зустрічати в Україні, як героїв.

Разом з тим, російський диктатор Володимир Путін заявив, що виконавці теракту відомі, а от його замовника необхідно ще встановити.