Росія, ймовірно, проводить “ядерні навчання” стратегічної авіації: що на це вказує

“Ядерні навчання” стратегічної авіації в Росії

На авіабазах, де Росія тримає стратегічну авіацію, помічена нетипова активність. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію моніторингової платформи Tracking.

Станом на 21 та 22 жовтня два борти Ту-95МС з авіабази “Оленья” здійснили політ до Каспійського моря.

Станом на 21 та 22 жовтня п'ять бортів Ту-95МС з авіабази “Енгельс-2” літають в межах Саратовської області.

Вночі 22 жовтня 2 борти Ту-95МС з авіабази “Українка” здійснили політ до Японського моря.

“Здавалося, звичайні тренування, але у вильотах є цікавий момент. Всі борти в повітрі 5+ годин. Схоже в РФ дійсно проходять так звані “ядерні навчання”, - йдеться у повідомленні.

22 жовтня відбувся виліт п'яти Ту-95МС з авіабази “Енгельс-2”. Літаки вилетіли о 12:50 і станом на 18:30 борти все ще перебували в повітрі.

“Тому із високою ймовірністю, всі вильоти Ту-95МС повʼязані саме із навчанням, а не із бойовим для пусків крилатих ракет Х-101. В будь-якому випадку стежимо за діями стратегічної авіації”, - йдеться у повідомленні.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що станом на початок жовтня російські війська вже були готові до масованого обстрілу України. Завдати удару можуть уже скоро. Про це розповів військовий експерт, льотчик-інструктор і полковник ЗСУ в запасі Роман Світан.

За його словами, у вересні ворожа армія щоночі застосовувала "шахеди", намагаючись "засушити" нашу систему протиповітряної оборони. Також ворог накопичував ракети та готувався до майбутніх масованих атак. За його словами, Росія могла завдати масованого удару на офіційний день народження Путіна.