Росія знову загрожує ядерною зброєю – причина розширення НАТО за рахунок Швеції та Фінляндії

Росія погрожує перекинути кораблі з ядерними ракетами до Фінської затоки

У Кремлі не приховують роздратування від намірів Швеції та Фінляндії вже цього літа приєднатися до НАТО. Саме тому Москва відкрито заявляє, що готова стягнути ядерну зброю до Балтики. Йдеться про кораблі з відповідними ракетами. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на Telegram заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва.

Заступник голови Ради безпеки РФ зазначив, що розширення Північноатлантичного альянсу за рахунок вступу до нього Швеції та Фінляндії призведе до того, що у Росії збільшиться список офіційно зареєстрованих противників.

Дмитро Медведєв зазначив, що Альянс може фактично подвоїти довжину кордону з Росією. Тому Москва не може на це не відреагувати, прийнявши рішення зміцнити відповідні кордони. Насамперед буде збільшено угруповання сухопутних військ та ППО, а російські військові кораблі посилять свою присутність у Фінській затоці.

Найголовніше, на чому акцентував Медведєв, Росія буде готова перекинути свої ядерні боєголовки в Балтику. Після вступу до НАТО Швеції та Фінляндії про без'ядерний статус Балтики доведеться забути.

При цьому в Росії відкинули думку, що наміри Швеції та Фінляндії приєднатися до НАТО виникли через війну в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Кремль знову загрожує ракетними ударами, яким можуть рознести урядовий квартал української столиці: експерти в ексклюзивному інтерв'ю розповіли, такі заяви спікерів Росії можуть бути, як блеф, так і спроба ворога попередити, що він готовий піти ще великі звірства.