Росіяни не протестують проти війни з Україною: у чому причина

Пояснення надав російський правозахисник Лев Пономарьов

Російський правозахисник заявив, що росіяни бояться протестувати проти війни з Україною, оскільки, як він описав, їх силоміць відтягнули від його одиночного пікету. Про це повідомляє The Guardian.

Лев Пономарьов розповів незалежній радіостанції "Ехо Москви" про своє затримання після одноосібного протесту проти війни з Україною.

Правозахисник сказав, що навіть не встиг розпочати протест, як поліція заарештувала його, а на колегу напали через кілька секунд.

Пономарьов повідомив поліції, що піде сам, але вони його відтягли, сказав він, викручуючи руки ззаду. Але, як зазначив правозахисник, "на щастя" його не побили.

На відеозаписі в неділю, 20 лютого, видно, як шістьох людей у ​​Москві відтягують від протесту проти війни, щойно вони розгорнули банери.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Білорусь назвала умову виведення російських військ із країни. Росія розмістила у Білорусі те, що НАТО називало своєю найбільшою збройною загрозою після закінчення Холодної війни, для спільних навчань, які розпочалися 10 лютого. Навчання на півночі від України мали завершитися у неділю, 20 лютого, але натомість Мінськ оголосив, що вони будуть продовжені, посилаючись на посилення військової активності поблизу Білорусі та Росії.

Також "Коментарі" писали, що у Міноборони РФ вже повідомили про нібито вторгнення українських військ до Росії, заявивши про загиблих. Кремль через підконтрольні медіа почав розповсюджувати інформацію про сьогоднішній бій російських прикордонників з українськими військовими, які нібито намагалися прорватися через кордон до Ростовської області.