Росіяни евакуюють село на Далекому Сході РФ через запуск ракети

Мешканці російського села можуть постраждати через уламки російської ракети, тому їх евакуюють.

11 серпня в рамках запуску першого в Росії місячного посадкового апарату майже за півстоліття жителі села на Далекому Сході РФ мають бути евакуйовані. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

11 серпня Росія запустить з космодрому "Восточный" ракету на Місяць. Перший ступінь ракетоносія буде відділений над Хабаровським краєм. У зоні ураження знаходяться кілька місцевих річок та одне селище – Шахтинськ, в якому проживає близько 60 осіб.

"Падіння і руйнування ракетних двигунів супроводжуватиметься світінням і гуркотом. Фрагменти, що впали, можуть спричинити травмування людей", - зазначив голова Верхньобуреїнського району Олексій Маслов.

Через це село Шахтинськ евакуйовують за дві години до запуску ракети. Туристів, рибалок та мисливців, які знаходяться у зоні можливого ураження уламків ракети просять залишити небезпечну територію. В’їзд у зону падіння у Росії заборонили з 11 по 13 серпня. Де розмістять людей, яких збираються евакуювати офіційні особи РФ не повідомили.

Останнього разу росіяни запускали місячний посадковий апарат "Луна-24" у 1976 році. Новий проєкт отримав назву "Луна-25".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що солдати армії РФ тероризуються російське село. Місцеві мешканці скаржаться на російських військових, які постійно п'яні, чіпляються до жінок і неповнолітніх дівчат. Російські солдати спалили місцеву церкву, а одному таксисту відрізали палець.

Також "Коментарі" писали, що колишній офіцер Пентагону заявив, що США контактували з НЛО та приховують цю інформацію.