Російська армія націлилася на знищення частин Курської області

Коваленко повідомив, що основною метою РФ є місто Суджа

Ситуація в Курській області, яку контролюють українські сили, стає все більш напруженою. Олександр Коваленко, експерт із військово-політичних питань, заявив в ефірі телеканалу "Київ24", що Росія планує посилити свої атаки на цей регіон, використовуючи авіаційні бомби. Основною метою є місто Суджа, яке, за словами Коваленка, росіяни хочуть "прати з лиця землі", подібно до того, як вони діють в інших українських містах.

“Так, вони поступово завдаватимуть ударів по Суджі, використовуючи керовані авіаційні бомби, тобто, вони будуть прати Курську область поступово з лиця землі. Те саме, що вони роблять і з українськими містами", – сказав він.

Водночас, українські військові зміцнюють свої позиції та намагаються розширити контрольовану територію, зокрема захопити Глушківський район. Коваленко підкреслив, що конфлікт у регіоні далекий від завершення і ситуація продовжує загострюватися.

“Отже, зона контролю розширюватиметься. Наразі ніхто з Курської області не збирається йти. Сили оборони України там закріплюються, і, до речі, знову ж таки, не просто закріплюються, а продовжують розширювати зону контролю", – пояснив Коваленко.

Обидві сторони використовують різні стратегії для досягнення своїх цілей у регіоні, що призводить до посилення конфлікту та збільшення ризиків для мирних жителів. Російські війська продовжують наступ, тоді як українські сили готуються відбити можливі нові атаки та захистити населення.