Російська ракета п'ятого покоління потужно вибухнула на полігоні у РФ

У Росії відбулось невдале випробування російської міжконтинентальної балістичної ракети РС-28 "Сармат"

Міжконтинентальна балістична ракета РС-28 "Сармат" вибухнула в пусковій шахті на російському полігоні в Плесецьку. Це була як мінімум четверта невдала спроба запуску ракети "Сармат". Перше і поки що єдине повністю успішне випробування цієї ракети відбулося 20 квітня 2022 року.

Аналітик розвідки на основі відкритих джерел під ніком MeNMyRC1 опублікував в соціальній мережі X супутникові знімки зі стартового майданчика "Ювілейний", які вказують на невдале випробування російської міжконтинентальної балістичної ракети РС-28 "Сармат".

Експерт вказує, що вибух міг стати через рідке ракетне паливо в процесі заправки. За його словами справа до запуску ракети могла навіть не дійти. Через вибух пошкоджена інфраструктура стартового майданчика "Ювілейний" на полігоні в Плесецьку.

Нижче наведено супутникове фото вирви в землі після вибуху ракети "Сармат":


Полігон "Ювілейний" до вибуху ракети "Сармат"


Полігон "Ювілейний" після вибуху ракети "Сармат"

РС-28 "Сармат" яку в класифікації НАТО називають Satan-2 — це російський стратегічний ракетний комплекс п'ятого покоління шахтного базування, з важкою багатоступеневою міжконтинентальною балістичною ракетою. Ця ракета покликана замінити розроблену ще в радянські часи ракету Р-36М2 "Воєвода".

Попри те, що єдине успішне випробування цієї ракети відбулося 20 квітня 2022 року, ракета "Сармат" офіційно надійшла на озброєння РФ 1 вересня 2023 року. Російський диктатор Володимир Путін у лютому 2024 року стверджував, що "Сармати" вже поставлені у війська.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що американські дослідники виявили секретну базу РФ, де зберігаються ядерні ракети.

Також "Коментарі" писали про те, що у США пояснили, чому Іран відправив Росії балістичні ракети без пускових установок.