Російські добровольці порвали з російською опозицією: що сталося

Легіон "Свобода Росії" припинив співпрацю з російською політичною опозицією

Легіон "Свобода Росії" оприлюднив відкриту заяву, в якій повідомив, що відкликає свій підпис з-під Ірпінської декларації, яка була підписана 31 серпня 2022 року.

У заяві зазначено, що добровольці у серпні 2022 року погодилися на підписання договору між російськими добровольцями Легіону "Свобода Росії" та представниками російської політичної опозиції в особі Іллі Пономарьова. Метою Ірпінської декларації було створення єдиного "політичного центру", який мав об'єднувати збройну опозицію та опозиційні політичні сили.

"На жаль, за ці 2 роки не вдалося досягти заявлених політичних цілей. У той же час обстановка на фронті та наші перспективні плани логічно формують наш основний пріоритет - концентрація зусиль на бойовій компоненті Легіону та активізація проведення силових операцій проти путінського режиму. У зв'язку з цим ми, Легіон "Свобода Росії", в односторонньому порядку відкликаємо підписи своїх представників в Ірпінській декларації, тим самим припиняючи свою участь у будь-яких політичних проектах", - йдеться у заяві.

На цю інформацію відреагував сам Ілля Пономарьов та зазначив, що до цього давно все йшло.

" Супереки про майбутнє військово-політичних проектів в Україні, спрямованих на зміну влади в Росії, не припиняються з моменту широкомасштабного вторгнення. Політики недостатньо підтримували бійців, а бійці не мали достатньо голосу серед політиків. На цих протиріччях грало багато недоброзичливців усередині та ззовні ", – написав у Фейсбуці Пономарьов.

Водночас, він додав, що подолати ці суперечки можна було – за допомогою спільної ідеї майбутнього після краху путінізму, спільної стратегії перемоги, підтриманої Україною та іншими країнами-союзниками.

" Але їх досі не з'явилося, хоча обговорення за зачиненими дверима йдуть буквально щодня ", – додав опозиціонер.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, як російські добровольці навесні влаштовували регулярні рейди на територію РФ.