Російський опозиціонер назвав єдиний шлях закінчення війни

Ілля Пономарьов вважає, що війна в Україні закінчиться, якщо буде повалено режим у Росії.

Російський опозиціонер Ілля Пономарьов заявив, що єдиний варіант закінчити війну в Україні – це знищити режим у Москві. Пономарьов визнає, що російська опозиція не змогла здолати Путіна, однак вважає, що повномасштабне вторгнення може стати поштовхом для повалення режиму у Кремлі.

Ілля Пономарьов в ефірі телеканалу "Еспресо" відзначив, що війна почалась у 2014 році через несвоєчасну зміну режиму в Росії.

"Ми, звичайно, намагалися, але маємо те, що маємо. Але зараз питання не у тому, що робилося в минулому, зараз питання у тому, що робити в майбутньому. І в майбутньому для того, щоб припинити цю війну, іншого шляху, окрім того, щоб знищити режим у Москві, просто не існує", - заявив Пономарьов.

За словами Пономарьова, "російська так звана опозиція не змогла змінити режим", однак війна в Україні може дати поштовх для повалення Путіна у майбутньому.

"Але початок широкомасштабного вторгнення дав інший шанс зробити нове озброєне формування, збройні підрозділи, які складені з російських громадян, створити партизанський рух всередині країни, який зараз співпрацює з українськими службами по нафтопереробних заводах, по авіаційних базах, по інших справах, які відбуваються всередині Росії", - говорить опозиціонер.

Пономарьов наголошує, що такі дії потрібно нарощувати, щоб підсилити революційні рухи у Росії.

Ігор Пономарьов – російський політичний діяч, колишній депутат Держдуми РФ. У 2014 році був єдиним з 450 депутатів, хто проголосував проти анексії Криму. Того ж року залишив Росію, переїхав до США, а у 2019 році отримав українське громадянство.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український політичний оглядач Віталій Портников назвав три умови миру. За його словами, саме тоді Путін закінчить війну в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, скільки росіян хочуть закінчення війни.