Російський політолог розповів, що Кремль запланував на 15 липня і до чого тут Янукович

Андрій Піонтковський упевнений, що це ідіотський сценарій, але він може стати реальністю

Спільне засідання Держдуми та Ради Федерації РФ заплановано на 15 липня. Президент РФ Володимир Путін, Олександр Лукашенко та український президент-втікач Віктор Янукович можуть підписати "пакт про об'єднання" трьох країн. Як передає видання "Коментарі", про це розповів відомий російський політолог та публіцист Андрій Піонтковський в інтерв'ю ТСН.ua.

Політолог зазначив, що вже 15 липня у Кремлі можуть провернути чергову авантюру – оголосити про об'єднання Росії, Білорусі та України, підписати фейковий документ. Путін натисне на президента України Януковича, що втік, а з іншого боку підніме на самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка.

Піонтовський вважає, що це дійсно дивний сценарій, але він має великі шанси стати реальністю, тому що в Москві вже давно думають над тим, як проголосити так звану спільну державу. От і дістануть звідкись Януковича, поряд посадять Лукашенка, між ними сяде Путін, і всі втрьох підпишуть так званий пакт про об'єднання трьох слов'янських держав.

Андрій Піонтковський зазначив, що такі плани всерйоз обговорюють у Кремлі вже не один рік.

"Я думаю, що нічим історичним це засідання 15 липня не закінчиться. Янукович підпише будь-що, Лукашенко знову петляє, а на мобілізацію Путін не наважиться", - підсумував експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в останній момент повернула: російська ракета, якою РФ вдарила по Вінниці, летіла на інше місто.