Російський високопосадовець удочерив викрадену з Херсона дівчинку: що відомо

За нею приїжджала нова дружина Миронова

Очільник російської партії "Справедлива Росія" Сергій Миронов і його дружина всиновили привезену з окупованого Херсона малесеньку дівчинку і поміняли їй ім'я.

Як інформує видання РФ "Важливі історії", наприкінці 2022 року дружина Миронова Інна Варламова, що працює в Державній Думі РФ, прибула до Херсонської області. ЇЇ супроводжувала заступниця її чоловіка Яна Лантратова.

Назад вони повернулись з 10-місячною Маргаритою Прокопенко і дворічним Іллею Ващенком, які раніше перебували в будинку дитини міста Херсон. Офіційна версія: малюків повезли до російської столиці для "обстеження, визначення подальшої тактики лікування та проходження реабілітації".

За місяць Сергій Миронов і його дружина удочерили привезену з Херсона дитину. Дівчинці поміняли ім'я і місце народження: зараз вона Марина Миронова з міста Подольськ. Як стверджує видання, біологічну матір маленької українки позбавили батьківських прав, а батько пішов з життя, але вона має інших родичів.

Про вивезеного маленького українця сало відомим, що восени цього року Ілля має нове свідоцтво про народження, за яким він перебуває в Московській області.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що діти-біженці з України про життя в Польщі. Через вторгнення Росії в Україну у Польщу виїхало близько 960 тис. українських біженців, з яких 40% — це діти. Нове дослідження показує, що діти оцінюючи життя в Польщі, часто говорять про самотність, втому та дискримінацію.

У Польщі провели перше дослідження організаціями ЮНІСЕФ, Save the Children і PLAN International Polska, які запитали в українських дітей-біженців про їх психічне здоров’я, освіту та інтеграцію в польське суспільство. У дослідженні взяли участь понад сто дітей з України, які зараз проживають у Варшаві, Вроцлаві та Кракові.