Головна Новини Світ Росія Росія "тоне" у нафті: у двох регіонах оголошено НС
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія "тоне" у нафті: у двох регіонах оголошено НС

У Красноярському краї стався великий витік нафти, яка залила господарські угіддя і річки в Норильську і Таймирі

2 червня 2020, 14:50 comments1781
Поділіться публікацією:

У Красноярському краї в Норильську і Таймирі через витік нафтопродуктів на ТЕЦ-3 "Норильсько-Таймирська енергетична компанія" введений режим надзвичайної ситуації міжмуніципального рівня. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Росія "тоне" у нафті: у двох регіонах оголошено НС

Відзначається, що аварія на ТЕЦ в Норильську сталася ще 29 травня. Під час інциденту розлилося щонайменше 20 тис. тонн нафтопродуктів, що потрапили в грунт, водойми, річку Далдикан і на проїжджу частину. Площа забруднення, за попередньою інформацією, становить близько ста тисяч квадратних метрів, тобто близько 10 гектарів.


Крім того, у місцевій прокуратурі кажуть, що з-за попадання палива на проїжджу частину під'їзної дороги до промисловому майданчику ТЕЦ-3 спалахнув легковий автомобіль. За фактом забруднення ґрунту із-за неналежного зберігання палива порушено кримінальну справу.

Попередньою причиною розливу називають, просіданню фундаменту і відрив дна ємності з паливом. Місцева влада оцінює збитки в десятки мільярдів російських рублів. За словами віце-прем'єра уряду Красноярського краю Анатолія Цыкалов, збитки від інциденту могли бути меншими, якби місцева влада своєчасно проінформували про витік.

Крім того, він зазначив, що ємність оглядала спеціалізована компанія, яка дала позитивний висновок на її експлуатацію. Зараз триває розслідування причин аварії.

"Тому тут питання не лише до компанії, яка допустила, але і до компаній, які обслуговували", — додав Цыкалов.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що біржовики відзначають різкий стрибок ціни на нафту Brent, яка перманентно дешевшала.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини