Розтелили червону доріжку: Путін особисто приїхав зустріти кілера Вадима Красікова та інших шпигунів (ВІДЕО)

Для хакерів і шпигунів розгорнули червону доріжку. А Путін уже пообіцяв представити їх до державних нагород.

Борт із росіянами, яких зібрали по всій Європі для обміну, вже приземлився в аеропорту "Внуково-2". Для них була розгорнута червона доріжка і виставлена почесна варта. Володимир Путін особисто привітав шпигунів, хакерів та засудженого на довічний термін у Німеччині кілера Вадима Красікова. Про це повідомляє Meduza.

Путін висловив вдячність "за вірність присязі і обов'язку" тим, хто має стосунок до військової служби, і повідомив про представлення їх до державних нагород.

До Росії прилетіли десять осіб, серед яких шпигунське подружжя Дульцевих, які проживали в Словенії під аргентинськими паспортами, разом із двома неповнолітніми дітьми.

Також обміняли Вадима Красікова, офіцера ФСБ, який у 2019 році в берлінському парку вбив Зелімхана Хангошвілі, учасника Другої чеченської війни як польового командира.

У Німеччині Красіков діяв під ім'ям Вадима Соколова, потрапив до Берліна через Францію і Польщу. Зелімхана він убив трьома пострілами, під'їхавши до нього на велосипеді. Після цього Красіков викинув перуку, велосипед і пістолет у річку Шпреє, але його помітили двоє підлітків, які повідомили про це в поліцію.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Трамп вибухнув після обміну ув'язненими між США та Росією. Колишній президент США та кандидат на крісло глави Білого дому на виборах у 2024 році Дональд Трамп висловив критику щодо обміну ув'язненими між США та Росією, припускаючи можливе фінансове підґрунтя для Москви. Трамп також згадав, що за час свого президентства повернув багато ув'язнених без фінансових витрат. Радник із національної безпеки Джейк Салліван заявив, що в рамках угоди не було ні обміну грошима, ні послаблення санкцій.