"Розібрати завали": чого Кремль очікує від зустрічі Байдена і Путіна

Багато питань президенти США і РФ збираються обговорити, щоб перезапустити робочі процеси

Залагоджувати політичні та економічні розбіжності, а також розібратися із різними протиріччями, котрі існують між Америкою і Росією, спробують лідери країн під час Женевського саміту, що відбудеться 16 червня. Якими очікуваннями від зустрічі президентів "живе" Кремль, повідомляє пропагандистський ресурс "РИА Новости".

Вже за кілька годин до діалогу Джозефа Байдена і Володимира Путіна буде прикута увага практично всього світу. На думку спікера Кремля Дмитра Пєскова, політики спробують розібратися в існуючих "завалах" стосовно багатьох тем.

В уряді РФ сподіваються, що зустріч у Швейцарії допоможе багатьом робочим процесам між країнами перезапуститися і запрацювати набагато краще. Також президенти спробують з'ясувати, наскільки багато протиріч існує в їхній побудові зовнішньої політики. Ймовірний пошук компромісів, заявляють у Кремлі.

При цьому Дмитро Пєсков зазначив, що тривалість саміту може значно перевищити раніше анонсовані п'ять годин. Це пов'язано з тим, що порядок денний робочої зустрічі вельми насичений, і нікого не здивує, якщо Байден і Путін не "вмістяться" у відведений час.

Варто підкреслити, що діалог президентів не буде відбуватися "тет-а-тет". Разом із главами держав за стіл переговорів сяде кілька їхніх радників. Поки серед учасників точно очікуються американський держсекретар Ентоні Блінкен і керівник російського МЗС Сергій Лавров.

Створені й спеціальні делегації, члени яких можуть відповідати за один конкретний напрямок імовірних переговорів. При цьому можливість особисте спілкування Байдена і Путіна, без "зайвих" очей і вух, також не виключається.

Лідери країн повинні обговорити багато дипломатичних питань щодо відносин між державами. Також в Кремлі зазначають, що позицію Байдена щодо України офіційно помітили, за необхідності буде позначено і думка Російської Федерації.

На думку Дмитра Пєскова, настрій перед зустріччю президентів є дуже суперечливим. Попри деякі позитивні рішення (вочевидь, мається на увазі відмова від частини санкцій проти "Північного потоку-2" — ред.), США продовжують поводитися агресивно, запевняє спікер Кремля. Як приклад, політик призводить недавню заяву про необхідність стримувати Росію і її дії.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що, на думку нардепа, що Путіну варто почути від Байдена щодо України. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як експерти оцінюють ймовірність настання миру на Донбасі після Женевського саміту президентів.