Розлючений Лавров взявся погрожувати Польщі та країнам Балтії

Лавров обурений допомогою Польщі та країн Балтії Україні

Очільник дипломатичного відомства Росії звинуватив Польщу та країни Балтії у нібито розв'язуванні "жорсткої русофобської кампанії" у 2022 році й погрожує розірвати з ними дипломатичні відносини. Відповідну заяву Сергій Лавров зробив на пресконференції 30 січня.

У своїй заяві Лавров сказав, що коли у 2022 році Польща та країни Балтії почали суттєво допомагати Україні. Самі тоді, на його думку, відбулася "катастрофічна деградація відносин із Польщею та країнами Балтії". А взаємодія з усіх напрямків припинена або зведена до нуля.

За його словами, такі зміни пов'язано з "жорсткою русофобською кампанією", що нібито розгорнули ці країни.

У відповідь розлючений Лавров припустив, що це може призвести до розриву дипломатичних відносин з Польщею та країнами Балтії, адже там, за його словами, переважають "антиросійські настрої". Водночас він заявив, що Кремль не виступить першим з ініціативою цього, але у разі розриву дипломатичних стосунків, вся відповідальність ляже на ці країни.

"Ці країни намагаються бути опорою будь-яких "антиросійських починань" Заходу", - заявив Лавров.

Окрім цього, він сказав Москва має намір відстоювати свої національні інтереси й пригрозив "довгостроковими наслідками", у разі "будь-яких дій противників".

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Зеленського висміяли Путіна та Лаврова через розміщення ППО на дахах будинків у Москві. На Банковій висміяли керівництво Росії через розміщення комплексів ППО на дахах будівель у Москві. Кремлю закинули порушення міжнародного права, в якому Москва часто публічно звинувачує Україну.