Шойгу анонсував повну окупацію однієї з областей на Донбасі

Сергій Шойгу заявив, що окупанти "продовжують розширювати контроль над територіями Донбасу"

У Міноборони Росії заявили, що російські війська планомірно йдуть до своєї мети і незабаром вся Луганська область буде окупована, отже, буде виконано частину плану з виходу на адміністративні кордони Луганської області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, пишуть російські ЗМІ.

При цьому дату повної окупації Луганщини Шойгу не став називати, заявивши лише, що це станеться найближчим часом.

За словами міністра оборони країни-агресора, російські військові щодня дедалі ближче до того, щоб виконати головну мету так званої "спецоперації". Окупована територія стає дедалі більше.

Крім українського питання, Сергій Шойгу відреагував і на зміцнення НАТО за рахунок швидкого приєднання до нього Швеції та Фінляндії. У розширенні Північноатлантичного Альянсу міністр оборони РФ побачив загрозу існування Росії. І для того, щоб протистояти цим загрозам, Сергій Шойгу пообіцяв невдовзі створити нові військові частини в Західному військовому окрузі. Цю роботу він пообіцяв закінчити до кінця 2022 року.

Зазначимо, що стосується ситуації в Луганській області, то тут справді окупантам вдалося просунутися вперед. Глава Луганської ОВ Сергій Гайдай підтвердив, що 90% області сьогодні перебуває під контролем загарбників і лише 10% контролює Україна.

Читайте також на порталі "Коментарі" - незважаючи на безпрецедентні санкції та посилення ЗСУ війна в Україні не припиняється: експерти розповіли, як зробити так, щоб РФ швидше завалилася, пояснивши, що може змусити Путіна зупинитися.