Шойгу отримав нове завдання від Путіна: куди його призначив російський диктатор

Російський диктатор Володимир Путін дав нове завдання для секретаря Ради безпеки РФ Сергія Шойгу.

Колишній міністр оборони РФ Сергій Шойгу координуватиме роботу військово-промислового комплексу Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Сергій Шойгу після звільнення з посади міністра оборони РФ за указом Путіна став секретарем Ради безпеки Росії. Крім цього, російський диктатор запропонував йому ще одне завдання – координувати роботу російського ОПК.

"Необхідно забезпечити отримання Міноборони відповідної техніки: потрібен буде незалежний координатор усієї цієї роботи, секретар Ради безпеки", - сказав Путін на засіданні російського уряду.

Нагадаємо, що Сергій Шойгу обіймав посаду міністра оборони Росії з 2012 року. Таким чином 12 років на посаді керівника Міноборони РФ зробили Шойгу одним з рекордсменів за тривалістю перебування у якості міністра в уряді Путіна.

Кадрові зміни в російському уряді відбулися через кілька днів після того, як Володимир Путін склав присягу на п'ятий термін президента.

Пояснюючи причини змін на чолі Міноборони, речник Кремля зазначив, що "природно", що главу відомства очолить цивільний чиновник.

"Міністерство оборони має бути повністю відкритим для інновацій, впроваджувати передові ідеї та створювати умови для економічної конкурентоспроможності - тому президент зупинив свій вибір на кандидатурі Андрія Бєлоусова", - пояснив Пєсков.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, хто такий Андрій Бєлоусов, який замінив Сергія Шойгу на посаді міністра оборони РФ.

Також "Коментарі" писали, що Путін назвав країну, чиї військові ніколи не залишить Україну.