Скільки росіян довіряють Путіну: чи позначилася на його підтримці війна проти України

Майже абсолютна більшість росіян заявила про те, що довіряє своєму президенту

Фонд "Громадська думка" оприлюднив дані соціологічного дослідження щодо рівня довіри до вищих посадових осіб терористичної Росії.

Зокрема, згідно з даними опитування, 78% росіян заявили, що вони довіряють своєму президенту Володимиру Путіну. Окрім цього, 79% респондентів стверджують, що Путін добре виконує свою роботу на посаді глави держави.

Окрім цього, згідно з даними опитування, роботу уряду позитивно оцінили 54% росіян. Як сказано у дослідженні, 59% росіян заявили, що прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін працює добре.

Також в опитуванні стверджується, що рівень підтримки президентської партії "Єдина Росія" становив 44%, КПРФ – 7%, ЛДПР – 10%. При цьому такі партії, як "Справедлива Росія" та "За правду", мають по три відсотки підтримки серед росіян.

Опитування проводилося у період з 11 по 13 жовтня серед 1,5 тис. громадян Росії.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що в Україні також заміряли рейтинг довіри до президента Володимира Зеленського та вищих посадових осіб. На відміну від Путіна, у якого "все стабільно" і йому малюють високі результати підтримки, рівень довіри до Зеленського знижується. Так, згідно з даними Центру Разумкова, Зеленському довіряють лише 51% респондентів. Ще рік тому рівень його довіри становив 80%, а на початку повномасштабного вторгнення Росії йому довіряли 95% українців.

Крім того, частіше висловлювали довіру, ніж недовіру, до В. Кіма (відповідно 46% та 34), Василя Малюка (відповідно 36% та 27%) та Михайла Федорова (відповідно 31% та 24,5%).