Скоро Путін і Саліван почнуть знову наполягати на мирі: в чому причина

Україна ефективно нищить російські НПЗ. Удари досягають цілей, тому в РФ навіть засекретили данні про виробництво пального. Отже, вважає політолог Тарас Загородній, слід очікувати на нові пропозиції «миру» від Путіна і його друзів в США

В терористичній Росії вирішили засекретити дані про виробництво палива. Очевидно, відзначає політолог Тарас Загородній, удари по ворожим НПЗ таки досягають успіхів, і в Росії хочуть приховати цю інформацію.

Як підкреслив експерт, дуже схоже на те, що прогнози, що в РФ вже восени буде погано з енергетикою, починають справджуватися із випередженням графіку. Саме тому політолог очікує на посилення "миротворчої риторики" зі сторони як самого кремлівського диктатора Володимира Путіна, так і його друзів із Сполучених Штатів, таких як радника президента з питань нацбезпеки Джейка Салівана та очільника ЦРУ Вільяма Бернса, які захочуть вчергове врятувати Росію.

"Довбати, довбати та ще раз добивати. І не тільки по Росії. Думаю, що НПЗ Білорусі теж слід потурбувати, бо вони їм авіаційне паливо постачають",
- підкреслив експерт.

Нагадаємо, відомо, що Росія засекретила статистику виробництва бензину після ударів українських дронів по її найбільших нафтопереробних заводах, що спричинили значне падіння виробництва. Порівняно з кінцем минулого року, НПЗ скоротили виробництво дизельного палива майже на 200 тисяч тонн на тиждень. Зокрема, 28 травня міністерство енергетики РФ оголосило про припинення надання Росстату щотижневих даних про виробництво автобензину і дизельного палива, аргументуючи це "складною геополітичною ситуацією".

Портал "Коментарі" повідомляв, що Україна регулярно нищить російській НПЗ. Як відзначають західні журналісти, цим самим Київ створив терористичній Росії реальні проблеми. Журналісти відзначили, що країна-бензоколонка залишилася без бензину, а місцеві ціни на пальне різко підстрибнули, чого росіяни раніше не могли собі уявити.