Стали відомі три країни, де росіяни масово скуповують нерухомість

В Туреччині росіяни скуповують по 34 квартири на день

Тікаючи від мобілізації росіяни все частіше перебираються до інших країн, які більш-менш нейтрально ставляться до Росії та не запроваджують санкції. Саме тому Туреччина стала лідером серед всіх країн, де громадяни Росії масово скуповують нерухомість. Саме повномасштабна війна в Україні призвела до того, що росіяни почали залишати свою країну. Так, за вісім місяців росіяни купили на 51% більше квартир у цій країні, а ніж за весь 2021 рік. Як інформує видання "Коментарі", про це пише "Moscow Time", посилаючись на дані Турецького інституту статистики.

Так партнерка Intermark Real Estate Ірина Мошева зауважила, з 19 по 23 вересня кількість заявок на купівлю нерухомості в Туреччині зросла в 5 разів порівняно з показниками середини місяця. Тікаючи від мобілізації росіяни стоять в черзі на придбання турецького житла. Саме тому на росіян припадає третина всього попиту нерухомості, яка продається в Туреччині.

На другому місці за уподобаннями росіян нерухомість ОАЕ. В цю країну теж приїжджає дуже багато росіян, які хочуть обзавестися житлом. Ну і замикає трійку країн, які найбільше до вподоби росіянам, Грузія. В цю країну також масово переїжджають росіяни.

Соціологи звертають увагу на те, що поступається першим трьом країнам Казахстан. Проте в цій країні росіяни також масово скуповують нерухомість.

Варто нагадати, що аналітики ISW вже звернули увагу на те, що давши старт частковій мобілізації в Росії Кремль запустив руйнівні процеси всередині російського суспільства. Росіяни все частіше почали замислюватися, що пропаганда насправді приховували невдачі російської армії на полі бою і тепер влада хоче кинути на війну простих людей, щоб уникнути остаточної поразки.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Росія посилила енергетичний терор України: як бути звичайним українцям та до чого готуватися. Експерти дали відповіді в ексклюзивному інтерв’ю нашому виданню.