Стало відомо, чому насправді Путін підтримує контакти з Маском

Путін поважає тільки гроші, тому підтримує зв'язок з Маском

Ілля Пономарьов, колишній депутат Держдуми РФ та член Виконавчої Ради Зʼїзду Народних Депутатів РФ в ефірі "Еспресо" висловив свої припущення щодо ролі Ілона Маска у разі перемоги Дональда Трампа на президентських виборах США та впливу цього на міжнародну політику.

При цьому він вважає, що Маск точно підтримує контакти з кремлівським диктатором Володимиром Путіним.

"Контакти між Путіним і Маском, безсумнівно, існують, адже Путін поважає лише одне – гроші. Як кажуть у Москві, "гроші перемагають зло". Для Путіна це головна мрія, щоб підсумкові перемовини відбулися між Маском, Абрамовичем та, наприклад, Рінатом Ахметовим з українського боку, і щоб вони все вирішили між собою, а потім довели результати до відповідних світових лідерів. Він вважає, що там, де гроші, там і рішення, і вплив", - говорить Пономарьов.

За його словами, Путін поважає Трампа саме тому, що він мільярдер. Хоча Путін багатший за Трампа, він все одно вважає їх представниками одного клубу.

"Маск, як один з найзаможніших людей світу, також заслуговує на повагу Путіна. Маск висловлюється в дуже цинічному ключі, що відповідає цінностям Путіна", - підкреслив російський опозиціонер.

За його словами, насправді Ілон Маск не є поганою людиною, але він зовсім не досвідчений у міжнародній політиці та не дуже добре розуміє, що відбувається.

"Він орієнтований на хайп, піар і гучні оголошення. Йому потрібна увага, і заради цього він готовий робити що завгодно", - додав Пономарьов.

При цьому Андрій Коваленко, керівник Центру протидії дезінформації при РНБО, зауважив, що Маск не звертає уваги на незаконну діяльність, пов’язану з використанням старлінків Росією. Він також відзначив, що Маск має контакти з Сергієм Кірієнком, заступником глави Адміністрації президента РФ, який керує пропагандою проти України. Це особливо тривожно з огляду на те, що Маск володіє соцмережею X (колишній Twitter), яку Росія активно використовує для пропаганди на Заході та Близькому Сході.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що The Wall Street Journal повідомляв, що Ілон Маск підтримує контакти з Путіним із кінця 2022 року. Це викликає занепокоєння в Україні.