Стало відомо, чому у майбутньому потрібно відмовитися від будь-яких розмов з Росією

Від будь-яких розмов з Росією потрібно відмовитися, про це у Фейсбуці відзначив колишній заступник генпрокурора Віктор Чумак. Як приклад, він навів розмову міністрів оборони Франції та РФ, після якої Кремль набрехав про її результати

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню провів телефонну розмову із міністром оборони країни-агресора Сергієм Шойгу. За її результатами, в Кремлі заявили, що Париж нібито погодився вести діалог з РФ щодо ситуації в Україні та обговорювати мирні переговори.

Цю заяву у Парижі спростовують. Там відзначають, що інформація про готовність вести переговори щодо України не відповідає дійсності.

Тобто, підкреслює Віктор Чумак, треба зрозуміти, що вести будь-які переговори з Росією не має сенсу, вони все одно збрешуть про результати такого діалогу.

"Про щоби ви не розмовляли з росіянами - вони все одно збрешуть для своєї аудиторії, а сам факт вашої розмови представлять як факт слабкості і вас і всього Заходу",
- підкреслив Чумак.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що міністри оборони Франції та Росії провели телефонну розмову, за результатами якого в Кремлі заявили про готовність Парижу вести з Москвою переговори щодо ситуації в Україні.

Разом з тим, за даними західних ЗМІ, президент Франції Еммануель Макрон навпаки переконує лідерів США та Німеччини посили підтримку України та відмовитися від червоних ліній у питанні протидії Росії. На його думку, Кремлю потрібно послати чіткий сигнал, що ЄС та НАТО готові до будь-яких варіантів, навіть військових.

При цьому буцімто у Німеччині та США наразі не готові вести проти Росії більш жорстку політику. Зокрема, Вашингтон боїться бути втягнутим у пряму війну з Росією. Такі ж страхи і у канцлера Німеччини Олафа Шольца, який власне тому і відмовляється надати Україні далекобійні ракети "Таурус".