Стало відомо, куди відвезли Навального із СІЗО

Російські ЗМІ пишуть, що Навального відвезли до виправної колонії

Російського опозиційного політика Олексія Навального сьогодні, 12 березня, відвезли з Кольчугинської в'язниці у Володимирській області, де він останні кілька тижнів перебував на карантині. Про це повідомив адвокат Навального. За словами правозахисника, куди відвезли опозиціонера - невідомо, передає Reuters.

Пізніше російські ЗМІ повідомили, що зараз Навальний знаходиться у виправній колонії, де йому належить відбувати покарання в вигляді двох з половиною років позбавлення волі. Водночас прес-секретар Федеральної служби виконання покарань заявила, що не може розкривати інформацію про місцезнаходження Навального через закони, що захищають особисту інформацію.

Прихильники Навального використовували російський хештег #ГдеНавальний / #WhereisNavalny, пишуть в Twitter, що цей крок був зроблений для того, щоб перешкодити адвокатам і сім'ї політика зв'язатися з ним.

44-річний Навальний, один з найвідоміших критиків російського президента Володимира Путіна, засуджений на 3,5 року позбавлення волі. Після вирахування домашнього арешту і часу, проведеного в СІЗО, йому доведеться відбути близько 2,5 років покарання. До вступу вироку в силу Навальний залишиться під вартою. Відповідне рішення виніс Симоновський суд Москви.

Він повернувся в Росію в січні з Німеччини, де лікувався після отруєння забороненим нервово-паралітичним речовиною. Кремль заперечує свою причетність до його хвороби.

Вадим Кобзєв, один з адвокатів Навального, сказав, що він відвідував Навального в Кольчугіно в четвер, але інший адвокат намагався зустрітися з ним в п'ятницю, але сказали, що його більше немає в тюрмі.

Нагадаємо, західні країни закликали звільнити Навального, а Сполучені Штати і Європейський Союз ввели санкції проти російських чиновників у цій справі.