Стало відомо, навіщо Путіну знадобилася "маленька переможна війна"

Кремлівському диктатор Володимиру Путіну знадобилася «маленька переможна війні в Україні з кількох причин сказав в інтерв’ю для LIGA.net директор Інституту Фронтиру Євген Глібовицький

Кремлівський диктатор Володимир Путін міг розпочати війну в Україні з кількох причин, вважає експерт з довгострокових стратегій, директор Інституту Фронтиру Євген Глібовицький

За його словами, терористична Росія та Китай зараз опинилися перед дуже складним вибором.

Як каже експерт, ці країни вичерпали можливості розвитку своєї економіки тими інструментами, якими користувалися раніше. Зокрема, відзначає Глібовицький, у Росії спостерігається спад показників зростання ВВП. Тобто, росіяни відчувають, що не мають доступу до кращих стандартів життя. У такій ситуації для диктатур виникає велика спокуса об'єднати суспільство через "маленьку переможну війну", відзначив експерт.

Крім того, на його думку, слабка реакція Заходу на початку війни дозволила затягнути конфлікт.

Тепер, підкреслює Глібовицький, війна починає ставати структурною. Зміни у світовій торгівлі, економіці та політичних устроях враховують протистояння як даність, додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що терористична Росія очікувала що зможе захопити "Київ за три дні" та в короткі терміни досягнути всій цілей своєї "спеціальної військової операції", які протягом війни під дією Сил оборони постійно змінювалися.

Зараз же Путін говорить своєму народу, що Росія веде боротьбу за своє виживання та право самій вирішувати, як їй жити далі.

При цьому відомо, що останнім часом активізувався у питанні підтримки України. Зокрема Сили оборони отримали дозволи від США та Німеччини використовувати їх зброю для ударів по військовим цілям по території РФ.