Стало відомо, скільки строковиків Путін хоче ще кинути на війну проти України

З 1 жовтня по 31 грудня 2024 року починається призов на військову службу громадян Російської Федерації віком від 18 до 30 років

Володимир Путін розпорядився провести з 1 жовтня по 31 грудня 2024 року призов на військову службу громадян Російської Федерації у віці від 18 до 30 років, які не перебувають у запасі і підлягають призову на кількість 133 тисяч осіб. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє портал правової інформації РФ.

Цим же указом проводиться звільнення з військової служби солдатів, матросів, сержантів і старшин, термін військової служби на заклик яких минув.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у вересні Володимир Путін наказав збільшити чисельність російської армії на 180 000 осіб. Указ диктатора набуде чинності у грудні. При цьому в Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що рішення Кремля щодо збільшення чисельності російської армії продиктоване не лише метою збільшення наступального пориву в Україні. Москва переслідує куди більш довгострокову мету, що виходить за межі війни проти України. При цьому командувач ВПС США в Європі та Африці Джеймс Хекер вважає, що незважаючи на те, що росіяни в Україні зазнають великих втрат, путінська армія зараз не тільки збільшилася в рази, а й стала сильнішою, ніж була до повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року. року. Чи може Путін почав серйозно розглядати війну з країнами НАТО? Навіщо він вирішив збільшити армію ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у США розповіли, навіщо Путін насправді вирішив збільшити армію.